Lotte Bergen Etty Hillesum Studies haar bijdragen

Lotte Bergen Etty Hillesum Studies auteurDrs. Lotte Bergen (1978) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Leiden met een specialisatie in politieke cultuur en nationale identiteit. Zij studeerde af op een onderzoek naar Etty Hillesum en haar handelingsvrijheid. In 2013 schreef zij een boek over Albert Konrad Gemmeker, de commandant van kamp Westerbork. Zij schreef diverse bijdragen voor de reeks Etty Hillesum Studies. Momenteel is zij promovendus bij de faculteit Geesteswetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en werkt zij aan een proefschrift over Etty Hillesum en haar handelingsvrijheid. Lotte Bergen werkt als geschiedenisdocent en studentendecaan op een middelbare school in Den Haag.

Sinds 1 oktober 2019 is Lotte Bergen directeur van het EHOC.

EHOC

Bijdragen Lotte Bergen Etty Hillesum Studies

  • De esthetische gelaagdheid in Etty Hillesums dagboekteksten en brieven. In Etty Hillesum Studies 10, 2018, pp. 35-51.
  • Etty Hillesum en Albert Konrad Gemmeker: Een dubbele analyse van het daderschap van de commandant van Westerbork. In Etty Hillesum Studies 9, 2017, pp. 69-88.
  • Etty Hillesum en Hélène Berr: Reflecties op het nazikwaad en de moed de eigen koers te varen. In Etty Hillesum Studies 8, 2016, pp. 79-110.
  • Handelingsvrijheid binnen nazibegrenzing: Etty Hillesum en haar invulling van het “Massenschicksal”. In Etty Hillesum Studies 7, 2015, pp. 51-83.

 

Overige publicaties

  • Albert Konrad Gemmeker: Commandant van Westerbork, Soesterberg: Aspekt, 2013.
Print Friendly, PDF & Email